Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης συμμετείχε για πρώτη φορά στον πανελλήνιο  διαγωνισμό «Hack the Art-Γιαννούλης Χαλεπάς» του Ιδρύματος Ωνάση και κέρδισε το 3ο βραβείο για τη δημιουργία βίντεο ψηφιακής αφήγησης με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός  είχε ως στόχο μαθητές και εκπαιδευτικοί να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να αφιερώσουν χρόνο σε μία διεπιστημονική δραστηριότητα που συνδυάζει διαφορετικά γνωστικά πεδία και ικανότητες. Οι σχολικές μονάδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μεγάλο Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά δημιουργώντας έργα με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Μπήκαν στη διαδικασία διεξαγωγής ιστορικής έρευνας και ήρθαν σε επαφή με πρωτογενείς πηγές και αρχεία.

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης στα πλαίσια του διαγωνισμού «Hack the Art: Γιαννούλης Χαλεπάς» δημιούργησε το βίντεο ψηφιακής αφήγησης «Αλήθεια Παράλογος» το οποίο και αποτελεί μία εμβάθυνση στον ψυχικό κόσμο του καλλιτέχνη κατά την περίοδο που πάλευε με την ψυχική νόσο. Παράλληλα, η προσωπική αυτή κατάθεση ψυχής συνδυάζεται με γεγονότα που στιγμάτισαν τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη και διανθίζεται με αποφθέγματα του μεγάλου αγίου των γραμμάτων, σύγχρονου του Γιαννούλη Χαλεπά, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το βραβευμένο έργο δημιουργήθηκε από τους μαθητές Γιώργο Χουλάκη, Χαλόφτη Μαρία και Νύκταρη Άρτεμις με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Κουφοπούλου Δήμητρα και Ποταμιάνου Αιμιλία.

 

Αφήστε σχόλιο